Afbalancering af hunde

 

Nero Argento´s Assia Noris er min dværgschnauzer.
Billedet er taget på Verdens udstillingen i Finland i 2014, hvor hun fik exellent i champion klassen

Hunden kommer i klinikken hos mig eller afbalanceres i eget hjem.
For nogen hunde er det en fordel at blive afbalanceret i eget hjem. F.eks. ved angst eller hvis de er meget syge.


Inden Afbalanceringen:

Hunden skal være luftet og have fået vand.

Hunden skal helst være på min briks eller på et bord med skridsikkert underlag f.eks et stykke gulvtæppe, så jeg har en god arbejdshøjde. Der kan være situationer, hvor hunden afbalanceres på gulvet eller i f.eks. i en sofa.

Nogen hunde skal tisse midt under behandlingen.

De fleste hunde kan godt lide at få afbalancering.
Jeg giver mig god tid og snakker og kæler med hundene undervejs.
Af og til holder jeg en lille pause, hvis det er nødvendigt.


Efter afbalanceringen: 

Tilbydes hunden vand og skal luftes også. De fleste hunde skal tisse efter en afbalancering.

Hunden skal have ro og må ikke trænes to dage efter afbalanceringen.

Hunden kan godt være træt i nogle dage efter afbalanceringen. Nogle hunde er glade og legesyge efter afbalanceringen.

Hundens symptomer kan godt synes forværret i et par dage. For så at forsvinde igen. Hundens krop arbejder videre med at reparere sig selv efter afbalanceringen i mindst 8 dage.

Hvis hunden er super kvik og helt vildt frisk og ikke har haft det bedre i flere måneder efter afbalanceringen, skal den stadig skånes i to dage! Selvom det kan være noget af en opgave. Det er vigtig hundeejeren her tager ansvar! Hunden ved ikke selv at det er vigtigt med ro bagefter. Det ved vi mennesker og må hjælpe dem.

 

Ofte er en enkelt afbalanceringen nok. Dyrene er gode til at regenerere sig selv.

Men ved størrer problematikker, ser jeg ofte dyrene 2-3 gange

 

 

Styr på anatomien og fysiologien er afgørende for gode afbalancerings resultater på dyrene.

Jeg har special kurser med eksamen

 

Dyrene er helt utrolig nemme at afbalancere.
De er åbne og umiddelbare og uden fordomme.
Så de tager meget lettere imod afbalancering end vi mennesker, da de oftest ikke er så belastede.


Hvis en afbalancering ikke er nok, afbalancerer man maksimalt med en uges mellemrum, da en afbalanceringen arbejder i kroppen i op til 8 dage eller mere. Kroppen skal selv regenerere det den kan i fred og ro.

Nogle gange kan det være en fordel at tjekke dyret igen efter 3 – 4 uger efter første afbalancering.

 

 

Max er ikke bedøvet. Han nyder bare at blive afbalanceret

 

Hunde er som sådan ikke belastet på sammen måde, som hestene er det. Men jeg ser ofte spændinger i bindevævet, i organerne og skævheder i skelettet. Det er specielt omkring de 2 øverste nakkehvirvler: atlas og axis og omkring skuldre, rygsøjlen, hofterne, korsbenet og bækken, der oftest er problemer.

Kranio betyder: kraniet og sakrale betyder: korsben. Det kranio-sakrale system består også af cerebrospinalvæsken, som hvert minut skal kunne pumpe uhindret rundt omkring hjernen og rygmarven. Hvis den ikke kan det, så bliver hunden utilpas og kan ændre karakter.


Det kranio-sakral systemet er nært forbundet med, påvirker og påvirkes af: 

 • Centralnervesystem
 • Muskel- og skelet systemet
 • Kredsløbet
 • Lymfesystemet
 • Hormonsystemet
 • Åndedrættet

Det siger sig selv at det er vigtigt at det kranio-sakrale system er velfungerende, for det første for hundens velfærd og forebyggelse af sygdomme og for det andet bruges hunden ofte bruges som sportsatlet til: udstilling, jagt, spor, agility, brugshundetræning mm.Her er det vigtig at hunden er knivskarp, for at det hele klapper lige når det skal. Hundeejeren vælger ofte at blive afbalanceret i forbindelse med sin hund, for også at være i topform. Hvis man som hundeføre går med hovedpine og skæve hofter, kan man ikke time sin træning og sit kropssprog til hunden godt nok. Derfor er forebyggende afbalanceringer vigtige. Det er bedre, lettere og billigere at forebygge end at helbrede. Desuden får du som hundeejer mere ud af din hund og den får bedre velfærd.


Afbalancering af hunde kan groft sagt inddeles i syv grupper:


Akut opståede lidelser:  
Her kan man ofte lave gode resultater på få behandlinger. Understøttet af de rigtige hensyn til hunden.

Kroniske lidelser:                                                                                                           
Som HD, AD, spondolose (slitage forandringer i rygsøjlen) eller gigt er en anden udfordring. Her er en kronisk tilstand. Men specielt her er det vigtigt at holde skelettet lige og kroppen er fri for spændinger, da det reducerer smerterne og dermed forlænger hundens liv og giver væsentlig mere livskvalitet. Så her vil man ofte afbalancere hunden nogle få gange til bedringen indtræffer og derefter holde afbalanceringen ved lige med ugers eller måneders mellemrum for at holde den raske del af hundens krop sund, da den vil være belastet pga. smerterne i kroppen.

Unghunde problematikker:
Under hundens opvækst kan der godt opstå udfordringer i forhold til f.eks. vækst. Hvis hunden vokser for hurtig, kan det være nødvendigt ud over et godt, sundt foder at regulere fodermængden. Men bestemt også smerte lindre hunden gennem afbalancering. Der kan også opstå led, sene eller ligiment problematikker både pga, af hurtig vækst og / eller pga. overanstrengelse af den ikke udvoksede unghund.
 
Hvalpen / Fødselsskader:    
Ligesom jeg mener alle børn bør tjekkes efter fødslen, mener jeg også alle dyr bør tjekkes efter fødslen og senest ved fravænning. Gerne omkring 10 uger, da hvalpen så er faldet til i sit nye hjem og har knyttet sig til ejeren. Der opstår nemt skævheder under fødslen. Ofte bliver skævhederne først opdaget, når man starter til træning. Andre gange opdages de først langt senere og det kan få alvorlige konsekvenser for hunden, som f.eks. hovedpine, gigt og sammenvoksninger.

Organ problematikker:      
Jeg giver organmassage til hunde med fordøjelses problemer og andre organ problemer. Det kan være forstoppelse, diarre, sure opstød (de bøvser op i munden), opkastning mm. I forhold til forstoppelse gennem flere dage, skal der foreligge et røntgen billede af hunden. I det tilfælde giver jeg ikke organmassage uden godkendelse fra en dyrlæge. Hunde med hjerte problemer kan aflastes meget og få en bedre vejrtrækning ved at blive afbalanceret jævnligt. Også nyre, galde, lever problematikker kan aflastes via organmassage.


Angst, chok og nedstemthed:
Specielt hvis din hund pludselig ændre adfærd, skal du være opmærksom på, hvad der kan være sket. Det er ikke altid vi finder en grund til en adfærdsændring. Der kan også være sket noget, uden vi ved det, hvis vi ikke har været hjemme. Andre gange er der sket noget: Det kan være der har været indbrud i vores hus, mens hunden var alene hjemme. Den kan være hunden var med i en bil, der kørte galt. Eller så sin ejer eller dyreven blive kørt over. Det kan være der er familiestridigheder i huset, hvor hunden bor. Det kan være hundeejeren er i sorg eller er stresset på arbejdet. Eller hunden er i sorg, den kan have mistet en god dyreven eller sin ejer. Der kan være mange grunde til hunden ikke er som den plejer at være. Og det er vigtig at hjælpe hunden. Her er Kranio-Sakral terapi fantastisk, da det danner en bro fra det fysiske legeme til det psykiske legeme.

Allergi:
Igen er det vigtigt at skelettet er lige og kroppen fri for spændinger. Jeg gennemgår hundens krop og afbalancere den. Ofte anbefaler jeg en kombinations afbalancering med homøopati.
 
Syge dyr: 
Jeg afbalancerer ikke syge dyr uden dyrlægens tilladelse. Jeg vil så tilføje med den blide behandling på 2-4 grams tryk, kan jeg ikke gøre noget kroppen eller dyret ikke vil være med til. Så jeg kan ikke skade noget. Til gengæld vil mange syge dyr, have glæde af afbalancering som smertelindring og afspænding. Og kroppen vil regenerer sig hurtigere også efter skader.
 
Ved afbalancering af syge dyr, som ikke er blevet anbefalet afbalancering af en dyrlæge, kan jeg være nød til at sige fra og bede hundeejeren om at kontakte en dyrlæge. Det er for hundens og ejerens skyld, ikke fordi jeg ikke vil tilbyde min hjælp! Men for at I får den rigtige hjælp.

 

Samarbejde på tværs af faggrupper:    
                                                                 
Hvis vi for alvor vil øge hundens velfærd, ser  jeg ingen vej udenom, at flere faggrupper arbejder sammen:


 • Dyrlæge
 • Træner
 • Kiropraktor/osteopat
 • Massør
 • Adfærdsterapeut
 • Kinesiolog
 • Kranio-sakral terapeut m.fl.

Hellere forebygge end at skulle helbrede
Så det ikke går sådan her...

 

Forholdet mellem hund og ejer er rigtig vigtigt.

Det er vigtigt der er en god balance mellem tillid og respekt. 

Men også en god balance mellem forståelse og respekt.

 • Hvis hunden har været for presset af krav fysisk eller psykisk.
 • Eller den har haft smerter gennem længere tid, kan der være opstået nogle tillidsbrud. Det er trist, men det er aldrig for sent at tage ved lære og revidere sine mål og ønsker for sin hund eller for sig selv. Vi har vist alle prøvet det i større eller mindre grad.
 • Eller hvis I har været ude for en ulykke
 • Et overfald
 • En svær skilsmisse
 • Mistet én der var tæt på jer eller andre belastende ting mm.

Så laver jeg en kombinations afbalancering af dig og din hund i klinikken.

 

Mit og Annelise Lange (Kennel Nero Argento) ´s U kuld 2015 
Min Assia er mor. Fra venstre Gucci, Smilla og Umberto