Cases dyr

Izzie´s afbalanceringshistorie

Izzie er en livsglad og aktiv dalmatiner, som bliver brugt til lydighed og rallylydighed. 

Efter behov er hun blevet gennemgået og behandlet af kiropraktor. Hovedsagligt har det været lidt skader og skavanker efter leg med andre hunde og meget leg i træningen, som har skulle rettes.

I 2014 havde Izzie fået flere behandlinger af kiropraktor med korte mellemrum som hjalp lidt, men der manglede stadig det sidste. Derfor fik hun en behandling af Mona for at prøve noget andet. Ved denne
behandling fik hun løsnet nogle nakkehvirvler, som var skæve, højest sandsynligt fra det meget lydighedsarbejde. Derudover var hendes bækken skævt til højre, som så påvirkede højre hofte og lår.

Efter Mona fik løsnet hele kroppen med denne blide, men effektive behandling. Efter denne behandling kunne vi se en mærkbar forandring af Izzie´s humør og legelyst. Izzie fik så meget ekstra energi efter denne behandling. Vi ønskede nærmest at kunne sætte hende på standby indimellem.

Tilbagemeldninger D 25/1-2015

Det sidste nye jeg hører af tilbagemeldinger på KST dyrebehandlingerne er at de foruden at blive hjulpet med deres problematikker også får en flot og blank pels, som sidegevinst.Flere dyreejere har nu nævnt det.
Den eneste forklaring jeg har på det, er at når skellet er lige og kroppen er fri for spændinger, kan kroppen naturligt regenerere sig. Det giver dyret mere energi, vitalitet og livskvalitet. Det kan ses på håret på mennesker (du kan sikkert huske en gang, du var syg og dit hår klaskede sammen og ikke var til at sætte?), så selvfølgelig vil det også kunne ses på dyrene. Det er dejligt at resultatet af behandlingerne, kan ses på flere måder.

Alvitur - unghest

”En Ny Hest”

For historien.

Siden Alvitur var hel lille, har jeg haft svært ved at lægge grime på ham og røre hans hoved og ikke mindst hans øre. Han leger meget på marken (næsten lidt for voldsomt) og det medførte at han har haft kiropraktor to gange om året med problemer med: tungeben, kæbeled, øverste halshvirvel, plus nogle andre halshvirvler, nogle ryghvirvler, korsben, 3 trykket ribben og en skæv baghas. Selv hoven sled han skæv, fordi han var så skæv i kroppen. Desuden virkede han irriteret og havde svingende humør og kom hele tiden til skade. Bl.a. har han hængt fast i grimen tre gange de få gange, han har haft den på.

 

Mona kom og lavede ham om til en ny hest.

Første afbalancering tog 2½ time fordi han er uhåndteret og da han opdagede at Mona skulle pille ham i hovedet, så synes han ikke det var sjovt længere. Da han stadig ikke var grimevant, valgte vi at behandle ham løs i boksen. Han fik bare en løs snor om halsen, så vi kunne guide ham lidt i at stå stille. Det var problematisk for ham. Så vi satte et Life Wave Aeon stress plaster i panden på ham med gaffa tape. Han faldt noget til ro, så Mona kunne arbejde med ham.

Da Mona kom til øre træk, tænkte jeg ”Så nu sider vi oppe i loftet”. Men Mona ignorerede hans uro og prøven på at komme væk og arbejdede roligt videre med ham. Det gjorde i stedet at hans hovede sank ned til jorden og tungen stak ud og han udstødte et højt suk. Mona fortalte at hans kæbeled, tungeben og øverste halshvirvel var fastlåste. Men det værste var at sphenoidal knoglen var helt skæv og fastlåst. Det var meget svært at få løsnet den – ikke mindst fordi Alvitur ikke brød sig om at blive rørt på stedet. Hvilket er naturligt, for det har helt sikkert generet ham meget. Ved at arbejde roligt og tålmodigt, lykkes det Mona at løsne og rette skævheden til sidst. Alvitur tog igen hovedet ned til jorden og åbnede munden og kørte kæberne i alle retninger i flere minutter. Mona og jeg så på hinanden og sagde ”Hvad skete der lige her”. Det var som om han ikke tidligere havde kunne bevæge sine kæber så meget og han nu undrede sig over han kunne gøre det.

14 dage efter kom Mona igen for at kontrollere om alt var som det skulle være og fordi vi under første afbalancering ville skåne han for at få løsnet sit kastrations ar. Vi synes han havde fået nok at forholde sig til ved første afbalancering.

Mona gik hele Alviturs krop igennem. Med ingen bemærkninger overhovedet. Han var helt utrolig sød og samarbejdes villig, så det tog kun ca. 45 minutter.

Men så skulle Mona til kastrationsarret, hvor der var spændinger efter en kompliceret kastration. Mona varmede hendes finger op og stak hånden ind mellem hans bagben. Der sparkede han 3 gange efter hende med skiftende bagben, hvilket hun roligt ignorerede og fortsatte sit arbejde. Og da han fandt ud af hun for det første ikke flyttede sig da han sparkede og at det faktisk var rart at få løsnet arret, slappede han helt af. Han spredte benene og stod hel akavet for at Mona kunne komme til. Det var tydeligvis en lettelse for ham. Mona forsatte på den anden siden og her sparkede han slet ikke, han gjorde nærmest mere plads til Mona. Det så så sjovt ud at vi kom til at grine.

Alvitur er en helt anden hest efter afbalanceringen. Han leger ikke så voldsom på marken mere og jeg må røre ved ørerne. Men det bedste er at han hviler mere i sig selv. Som jeg sagde til Mona, jeg har fået en ny hest.

Vi fik også en god snak om hvordan træningen fremover skulle foregå, da Mona har arbejdet meget med horsemanship og træning af problem – og ungheste. Hun rådede mig til at starte grime træningen i boksen i korte træningssekvenser af få minutter af gangen. Fordi der højst sandsynlig er kommet vane i hans adfærd, hvor han kunne risikere at forvente når der kommer træk på hovede og nakke, at det så kunne udløse en smerte.Derfor sagde Mona at jeg skulle jeg starte med bare lave et lille pres på grimenog lade hans ben stå stille. Når / hvis han reagerer fornuftig og roligt på det. Kunne jeg “trække” han et skridt til højre eller til venstre. Altså ikke lige frem, da han højst sandsynlig har haft en dårlig oplevelse i forhold til det, fra han sad fast i grimen.Det var rigtig rart for mig at en del af behandlingen af min hest også er en god vejlledning i hvordan jeg kommer videre med ham efter de gange han er kommet til skade.

 

 

 

Jeg vil lige selv tilføje følgende:

Lige hvad angår sphenoidal , er det ikke noget en kiropraktor kan rette, fordi knoglen sidder helt inde midt i kraniet. De kan kun komme til de ydre knogler og ved ikke, hvordan man løsner og retter hele kraniet. Det er kun en Kranio-Sakral Terapeut der kan det. Jeg retter hele kroppen som en helhed. Altså også ryg, hals, korsben, hofter, skulder mm på dyrene. Jeg afbalancere også leddene i hele kroppen og på benene. Og kan give dyrene organmassage. Jeg arbejder med en meget blid behandlingsmetode. Man arbejder i stillepunkt dvs. på en afslappet hest og kun med 2 – 4 grams tryk. Det er det blide tryk med den store effekt!

Specielt sphenoidal knoglen er forfærdelig at have til at sidde skæv. Den har berøringsflade med alle de andre store kranieknogler og kæbeled og tungeben sidder også tæt på den. Jeg gætter på (selvom jeg ikke ved det bestemt) at den har siddet skævt hele Alviturs liv pga. det Dorte har beskrevet om ham med “voldsom” leg og “irritation”. Det påvirker nemlig meget ens psyke, hvis den er skæv! Mennesker kan få alt fra hovedpine og migræne til stress og psykisk ustabilitet og depression af det. Og hestene er ikke meget anderledes, hvad det angår.

Også fordi at han er kommet meget til skade tidligere, gætter jeg på, at det har påvirket hans psykiske, da den sad skæv. Man ser det samme hos mennesker: Man går og er “utilpas” og så man glemmer at passe på sig selv, fordi man er ude af balance. Nu ligner Alvitur nærmest en ”gammel, veltilpas hest” Han er afslappet og glad og jeg måtte gøre alt ved ham på hovedet ved anden afbalancering på trods af han er så ung og ikke særlig håndteret.